Atunci când te hotărăști că a venit momentul să cumperi un nou calculator, îți stabilești un buget și începi să cauți oferte online. Înainte de a lua o decizie, noi te sfătuim să citești mai jos despre cele 6 moduri inteligente în care poți economisi bani:

Cumpără un model de calculator puțin mai vechi

Probabil ai observat că noi modele ale aceluiași device sunt lansate o dată la câteva luni. În majoritatea cazurilor, îmbunătățirile tehnice sau vizuale care le sunt aduse acestor noi modele sunt minime, însă prețurile sunt mult crescute. Modelele noi au așa-numitul “vanity-price”. Dacă vei cumpăra un model apărut în urmă cu câteva luni sau chiar un an, vei beneficia practic de același produs la un preț mult redus. Poți beneficia de reduceri chiar și de 50% la modelele puțin mai vechi, deoarece comercianții vor să le vândă rapid pentru a aduce modelele noi.

Cumpără un laptop sau desktop refurbished

Produsele refurbished sunt la fel de calitative ca cele noi și au inclusiv garanție. În același timp, sunt mai avantajoase la preț chiar și cu 25%. Merită să le cumperi? Specialiștii #webIT te încurajează să o faci!

Cumpără un sistem cu mai puțină memorie RAM și apoi upgradează-l

Este mult mai ieftin să cumperi un sistem cu o memorie mai mică, iar apoi să adaugi tu memorie RAM cât ai nevoie. Un calculator nou foarte puternic este mult mai costisitor. Totuși, unele sisteme, precum Chromebook sau ultrabook-urile, au memorie RAM fixă care nu se poate upgrada.

Construiește-ți propriul sistem

Poți salva mii de lei dacă îți construiești, de exemplu, un sistem de gaming ultra-performant decât să îl cumperi gata făcut. Este foarte ușor dacă ai ceva cunoștințe de hardware. Dacă întâmpini dificultăți, suntem la dispoziția ta atât cu servicii de consultanță IT, cât și cu orice piese noi ai nevoie!

Upgradează sistemul pe care îl ai deja

Dacă deja ai un laptop sau un desktop, este mult mai avantajos să îl upgradezi pe acesta decât să cumperi unul complet nou. De exemplu, viteza unui sistem mai vechi poate fi îmbunătățită drastic printr-un simplu upgrade de la HDD la SSD. Acest upgrade este foarte simplu și ieftin de realizat. În general, sistemele desktop sunt mai fezabile pentru upgrade decat laptopurile.

Așteaptă perioadele de mari reduceri

O altă modalitate de economisire atunci când vrei să cumperi un sistem nou este să aștepți perioadele de promoții de tipul Black Friday, Crăciun, Paște etc. Dacă urmărești cu câteva luni înainte evoluția prețului la modelul pe care ți-l dorești, vei putea să decizi în perioada reducerilor dacă discountul este real. În acest mod, poți face economii chiar și de 50% din prețul inițial.

Te-ai hotărât ce îți dorești? Te așteptăm cu drag în magazinul #webIT!