Pe măsură ce tehnologia avansează, apar tot mai multe noutăți. Echipamentele devin din ce în ce mai mici și mai performante. Deoarece HDD-ul nu mai ținea pasul cu evoluția tehnologiei, a fost creat SSD-ul. Vezi mai jos motivele să faci upgrade de la HDD la SDD!

 

Ce este un SSD – Solid State Drive?

Ei bine, SSD-ul este noua tehnologie ce permite stocarea mai rapidă a datelor, precum și transferul datelor cu viteze foarte mari! Acesta stochează informația pe cipuri de memorie, spre deosebire de hardurile vechi care folosesc platane. Are la bază același principiu ca și stick-ul de memorie pe care îl cunoaștem cu toții, dar SSD-ul are o putere de stocare mult mai mare și mai rapidă.

 

De ce să facem upgrade la SSD?

În primul rând, viteza!

Pe lângă transferul datelor cu viteze incredibile, sistemul de operare va rula excelent! Vei observa încă din primul moment diferența. Acesta va îmbunătăți viteza de răspuns a calculatorului, făcându-l să pornească în câteva secunde Procesele se vor efectua instant.

În al doilea rând, sunt silențioase.

La fel ca un stick de memorie, SSD-ul nu va scoate niciun sunet. Adio, sunete de hard-disk!

Un alt beneficiu este consumul redus de energie și rezistenta SSD-ului în timp.

Având mai puține piese decât un HDD, riscul de a se strica este mult mai mic. Dacă înainte riscai să spargi platanele chiar și la o cădere de pe lateral pe orizontal a hardului, această problemă nu va mai exista cu SSD-ul! Un alt avantaj al consumului redus este acela că bateria laptopului va dura mai mult.

 

Ce faci cu vechiul hard-disk când optezi pentru schimbarea acestuia?

Ei bine, echipa noastră are soluția perfectă! Noi recomandăm utilizarea ambelor sisteme de stocare, în felul următor: SSD-ul ca unitate principală de stocare, pe care va fi instalat Windowsul și pe care vei instala programe, plus HDD-ul ca unitate secundară pe care vei stoca date.

 

Cum utilizezi ambele unități de stocare dacă laptopul tău are un singur slot de hard?

În acest caz, există opțiunea să renunți la unitatea de citire/scriere. Cu alte cuvinte, în locul CD-ROM-ului vom instala hardul prin intermediul unui adaptor.

Nu îți face griji, adaptoarele sunt special construite pentru astfel de proceduri, așa că nu vei simți nicio diferență dată de faptul că hardul este conectat printr-un adaptor.

 

Echipa #webIT recomandă să apelezi la profesioniști când vine vorba de laptopul sau calculatorul tău, dacă îți pasă de el.

Avem pentru tine pachetul HDD SWAP prin care îți asigurăm instalarea noului SSD ca hard principal, instalarea hardului în adaptor și în laptop, plus instalarea Windowsului pe noul SSD.

Pentru mai multe informații, prețuri și oferte, te rugăm să accesezi pagina Prețuri servicii offline a site-ului nostru!